София 1164, бул. Христо Смирненски № 1
/ +359 886 88 25 92 / fantina_frp@abv.bg
/ facebook.com/BACPM2015

Българската асоциация за управление на проекти организира 2018 IPMA Conference

Целта на събитието е да събере на едно място мениджъри на проекти и изпълнителни директори от широк кръг индустрии, за да обсъдят най-новите тенденции и добри практики в областта.
Източник: БТПП

Велизар Проданов, председател на Българската асоциация за управление на проекти (БАУП), информира, че асоциацията организира конференция „Бъдещето на управлението на проекти – проектно лидерство, компетенции и култура. IPMA Agile сертификационен модел“.

Събитието ще се проведе на 10 и 11 октомври 2018 г. в Международното висше бизнес училище.

Целта на събитието е да събере на едно място мениджъри на проекти и изпълнителни директори от широк кръг индустрии, за да обсъдят най-новите тенденции и добри практики в областта.

По думите на Велизар Проданов, актуалната статистика сочи, че делът от брутния вътрешен продукт на редица водещи икономики, реализиран чрез проекти, вече надминава 40%. Проектният мениджмънт се наложи като доминиращ подход за реализация на почти всички промени в бизнес средата и създаването на нови продукти и услуги. Това обуславя необходимостта от поддържането на високи професионални стандарти и утвърждаването на професията “Проект мениджър” като висококвалифицирана и специфична професия с приложение във всички сфери на дейност.

Сред темите на тазгодишната IPMA Conference ще бъдат:

  • Бъдещето на управлението на проекти. Развитие на способностите за управление на проекти, които ще бъдат необходими в бъдеще;
  • Agile лидерство;
  • Изискванията на ICB 4.0. Предизвикателствата на Agile методологията за управление на проекти в ИКТ, финансовата, автомобилната и аутсорсинг индустрия;
  • Симулационна игра „Морски вълк“ (Seawolf).

През втория ден ще се проведат:

  • Специален мастър клас „Конкурентоспособност чрез усъвършенстване на организационните умения при управление на проекти“ с лектор Рейнхард Вагнер, експредседател на Международната асоциация по управление на проекти (IPMA).
  • Специален семинар за обучители се организира на 11 октомври с водещ Владимир Иванов на тема „Морски вълк“ – „8 начина да използваме играта за управление на проекти “Морски вълк”.

Следете последните новини за 2018 IPMA Conference на официалния сайт на събитието.