София 1164, бул. Христо Смирненски № 1
/ +359 886 88 25 92 / fantina_frp@abv.bg
/ facebook.com/BACPM2015

Среща с архитектурно студио “Miodesign” и инж. Станимир Парцалев

Хотел Aqua Paradise Resort в Несебър: предизвикателства и научени уроци при рекордно бързото изграждане на един от най-мащабните ваканционни комплекси в българия за 2018 г.

През ноември имаме удоволствието да ни гостуват Архитектурно студио Miodesign и инж. Станимир Парцалев, които ще споделят натрупания опит при реализацията на ваканционен комплекс Aqua Paradise Resort в Несебър. Комплексът е първият по мащабите си хотел в България с интегриран в него аквапарк и разгърната застроена площ от 47 266 кв. метра, който въпреки бързия темп на строителство (година и два месеца) успява да материализира иновативна архитектурна концепция, вплела прости геометрични фигури в пъзел от сложни функционални звена. Зад успешното завършване на хотела през юни 2018 г. се крият новаторски архитектурни, конструкторски и строителни решения, както и много преодолени предизвикателства, които Miodesign – автор на проекта и ръководител на проектантския екип, и инж. Станимир Парцалев – проектов координатор в изпълнението (мениджър проекти), с радост ще споделят.

Архитектурно студио Miodesign e създадено през 2005 г. от архитекти Мария и Орлин Давчеви, чийто творчески ентусиазъм днес споделят още три млади архитектки: Пламена Георгиева, Веселина Мирева и Мартина Станковска. Освен автори на хотел Aqua Paradise Resort, Miodesign стоят зад изграждането на няколко еднофамилни къщи, ресторанти и магазини, а през идните две години се очаква по техен проект да започне изграждането на два хотела – в Хисаря и в Тузла (Гърция), както и реконструкция на други два емблематични хотела – в Боровец и Слънчев бряг, и цялостно интериорно решение на новопостроен хотел в Стария Пловдив.

Инж. Станимир Парцалев е едноличен собственик на „ПАРТ-С” ЕООД, осъществяваща управление на инвестиционни проекти, проектантска и надзорна дейност. Инж. Парцалев бива въвлечен в труден етап от работата по реализацията на проекта за Aqua Paradise Resort. Основната му роля е да представлява проектантския екип на „терен“, да разрешава възникналите казуси с бързи и оперативни решения и да подпомага изпълнителите, като същевременно защитава интересите на възложителя за постигане на творческата идея и архитектурна визия за комплекса.

Очакваме Ви с нетърпение!